Česnekové přírodní antibiotikum s citronem - postup přípravy
Česnekové přírodní antibiotikum je osvědčený prostředek pro podporu imunity a boj s nachlazením. Je plné přírodních látek, které posílí vaše zdraví bez chemie.
Základ
Nálev
Neoloupaný česnek očistěte, důkladně omyjte a rovnoměrně jím naplňte sterilizované sklenice. Do každé sklenice přidejte jeden bobkový list a dva plátky citronu.
Poznámka: Sterilizace sklenic není nutná, ale je vhodná, protože zabrání případnému znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
V samostatné misce smíchejte kamennou sůl s citronovou solí, jablečným octem a tekutinu rozlijte do obou sklenic s česnekem.
Tip: Jablečný ocet můžete nahradit hroznovým octem.
Do sklenic na závěr nalijte čistou vodu tak, aby byly ingredience zcela ponořené, nádoby pevně uzavřete a jejich obsah protřepte.
Takto připravený česnek nechte 15 dní stát na chladném a tmavém místě. Je-li venku příliš horko, vložte sklenice na tuto dobu do lednice.
Poznámka: Díky tomuto jednoduchému a rychlému receptu můžete česnekovým přírodním antibiotikem naplnit až 2 sklenice o objemu 1000 ml.
Česnek můžete zakomponovat do jídla nebo ho jíst samostatně. Pro optimální účinky je obecně doporučováno konzumovat 1–3 stroužky česneku denně.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Z Fatminy kuchyně

