Levandulový sirup jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si netradiční ochucovadlo, vhodné k přípravě čajů, limonád i nejrůznějších dezertů. Výhodou je jeho jednoduchost, rychlost a potřeba jen 4 ingrediencí.
Ingredience
V hrnci smíchejte vodu s cukrem a sušenou levandulí. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile se začne tekutina vařit, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní vanilkový extrakt.
Směs nechte 15 minut chladnout, poté ji sceďte a vlijte do sterilizované sklenice, kterou uzavřete. Levandulový sirup uchovávejte v lednici, kde vydrží až 2 týdny.
Tip: Sirup můžete použít k přípravě čajů, limonád i dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lone Goose Bakery Co.

