Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Královský třešňový džem jen ze 2 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Královský třešňový džem jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Přineste do své kuchyně chuť léta kdykoliv, během celého roku. Královský třešňový džem připravíte jen ze 2 ingrediencí a můžete se těšit na jemnou a osvěžující chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vypeckované třešně o hmotnosti 500 g rozmixujte dohladka a přelijte do většího hrnce, kde je přiveďte k varu. Po 5 minutách přidejte cukr. 

Poznámka: Pokud jsou třešně příliš kyselé, přidejte 200 g cukru navíc. 

2. KROK

Ingredience zamíchejte a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte zbytek třešní a pokračujte ve vaření ještě 5 minut. 

Poznámka: Pokud je džem stále příliš řídký, vařte ho ještě 5 minut navíc.

3. KROK

Třešně odstavte z tepla, sesbírejte z hladiny vzniklou pěnu a poté pokračujte ve vaření posledních 5–7 minut.

Poznámka: Džem stále míchejte a nezakrývejte ho pokličkou. 

4. KROK

Třešňovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte vychladnout. Džem poté skladujte na tmavém a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů