Nakládané okurky s cibulí a kurkumou - postup přípravy
Nakládané okurky s cibulí a kurkumou zaujmou nejen svou chutí, ale i křupavostí. Díky snadné přípravě a kořeněné chuti si je budete chtít přidávat ke každému jídlu.
Základ
Nálev
Okurky, cibuli a chilli papričku nakrájejte na kolečka a zeleninou střídavě naplňte zavařovací sklenici.
Poznámka: Před krájením okurky omyjte a zbavte je okrajů, které nebudete potřebovat.
Na povrch zeleniny položte lžíci hořčičného semínka a pokračujte s přípravou nálevu. V rendlíku smíchejte vodu s jablečným octem, solí, cukrem, kuličkami pepře, kurkumou a bobkovým listem.
Nálev přiveďte k varu a poté ho ihned vlijte do sklenice se zeleninou, kterou uzavřete a nechte chladnout aspoň 12 hodin, pod utěrkou.
Poznámka: Okurky skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы

