Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Uzená polévka s kroupami a zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 88 minut

Uzená polévka s kroupami a zeleninou - postup přípravy

Uzená polévka s kroupami, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, vás zasytí a zahřeje. Je ideální volbou k předkrmu, ale nahradí i lehký hlavní chod.

Nic neohřeje duši tak jako talíř voňavé domácí polévky. Tahle uzená polévka s kroupami a zeleninou je přesně taková – výživná, s jemnou uzenou chutí masa, která se krásně mísí s nasládlou mrkví a aromatickými bylinkami. Kroupy dodají polévce sytost, takže ji můžete podávat jako hlavní jídlo, nebo jen tak k obědu pro zahřátí v chladnějších dnech. Stačí pár základních surovin, trochu času a vůně domova se rozhostí ve vaší kuchyni. Ideální pro rodinné obědy, když chcete potěšit všechny od nejmenších po dospělé.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kroupy propláchněte, namočte je na 30 minut do vody, sceďte je a vařte 20–30 minut. Mezitím zpracujte zbytek ingrediencí. 

2. KROK

Do většího hrnce vložte uzená žebra, která zalijte vodou tak, aby byla zcela ponořená a přidejte k nim sůl, pepř, majoránku, šalotku, bobkový list a nové koření.

Poznámka: Šalotku jen omyjte, nemusíte ji loupat. 

3. KROK

Polévku vařte 80 minut, pod pokličkou a poté do ní vmíchejte oloupanou, nakrájenou mrkev s libečkem. Polévku povařte ještě 5 minut a servírujte ji s uvařenými kroupami.  

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů