Nutella bez cukru jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Domácí Nutella bez cukru je zdravější alternativou oblíbené pomazánky, kterou připravíte za pár minut. Skvěle se hodí na pečivo, k přípravě dezertů i do palačinek.
Ingredience
Lískové ořechy vysypte na plech a pečte je v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 25 minut. Upečené ořechy zbavte slupky a rozmixujte je dohladka.
Do ořechové hmoty vmíchejte sušené mléko s kakaem, sladidlem, solí a pokračujte v mixování, dokud se ingredience nepropojí.
Nutellu bez cukru vlijte do sklenice, kterou uzavřete a skladujte ji v lednici.
Tip: Aby nedošlo ke znehodnocení Nutelly bakteriemi, sklenici můžete sterilizovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lena cukrářka

