Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý cuketový nákyp s mozzarellou

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlý cuketový nákyp s mozzarellou - postup přípravy

Rychlý cuketový nákyp je lehké a chutné jídlo, ideální pro dny, kdy chcete něco zdravého a sytého bez dlouhého vaření. Recept potěší milovníky kvalitních pokrmů.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu nastrouhejte, smíchejte se solí a nechte odpočívat 15–20 minut. 

Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí šťávu.

2. KROK

Cuketu vložte do sítka, které položte na mísu a nechte ji odkapávat. Mezitím nastrouhejte oloupanou mrkev, mozzarellu a ingredience smíchejte s vejci, olejem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

3. KROK

Do směsi přidejte vločky s kypřicím práškem do pečiva, nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným koprem a nakonec ingredience smíchejte s cuketou.  

4. KROK

Zapékací mísu, vymazanou olejem, naplňte cuketovou směsí, kterou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. 

Tip: Rychlý cuketový nákyp servírujte s dipem, jako je zakysaná smetana.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů