Rychlý cuketový nákyp s mozzarellou - postup přípravy
Rychlý cuketový nákyp je lehké a chutné jídlo, ideální pro dny, kdy chcete něco zdravého a sytého bez dlouhého vaření. Recept potěší milovníky kvalitních pokrmů.
Základ
Na vymazání
Z cukety odřízněte okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu nastrouhejte, smíchejte se solí a nechte odpočívat 15–20 minut.
Poznámka: Díky soli cuketa zkřehne a pustí šťávu.
Cuketu vložte do sítka, které položte na mísu a nechte ji odkapávat. Mezitím nastrouhejte oloupanou mrkev, mozzarellu a ingredience smíchejte s vejci, olejem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Do směsi přidejte vločky s kypřicím práškem do pečiva, nakrájenou jarní cibulkou, nasekaným koprem a nakonec ingredience smíchejte s cuketou.
Zapékací mísu, vymazanou olejem, naplňte cuketovou směsí, kterou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Tip: Rychlý cuketový nákyp servírujte s dipem, jako je zakysaná smetana.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Проверенные Рецепты

