Nepečená ovocná bábovka s karamelem - postup přípravy
Až dostanete chuť na osvěžující dezert, při jehož přípravě nebudete muset zapnout troubu, připravte si nepečenou ovocnou bábovku. Hotová je za pár minut.
Základ
Do formy
Na zalití
Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a smíchejte je s jahodami, oloupaným, nakrájeným kiwi a citronovou šťávou.
Poznámka: Před krájením z jahod odstraňte zelené části.
Ovocnou směs nechte odpočívat a mezitím v pánvi zkaramelizujte cukr. Asi po 3 minutách k cukru přidejte vodu, směs zahřívejte další 2 minuty a následně jí pokryjte dno i stěny bábovkové formy.
Poznámka: Po přidání vody se karamel pravděpodobně srazí. Jedná se o normální jev. Směs míchejte dál a nechte vzniklé hrudky znovu rozpustit.
Nakonec připravte směs na zalití. V rendlíku smíchejte pomerančovou šťávu, s vodou, cukrem, kukuřičným škrobem a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Vzniklou směs smíchejte s ovocem a rozprostřete ji do formy na bábovku.
Nepečenou ovocnou bábovku vložte na 5 hodin do lednice, dokud neztuhne. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schöne desserts

