Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný cuketový chlebíček s parmazánem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Slaný cuketový chlebíček s parmazánem - postup přípravy

Slaný cuketový chlebíček je skvělou volbou ke svačině, ale poslouží i jako předkrm nebo slaný dezert. Je vláčný, nádherně voní a chutná teplý i zastudena.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na tenká kolečka, která ochuťte solí, pepřem a vložte do pánve s rozpáleným olivovým olejem. Pánev zakryjte a cukety smažte 2 minuty. 

2. KROK

Mezitím vyšlehejte vejce se solí, pepřem a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko s olivovým olejem a směs mouky  kypřicím práškem do pečiva.  

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

3. KROK

Do směsi vmíchejte oloupaný, nahrubo nastrouhaný brambor s nadrobno nakrájenou cibulí a vytvořte těsto, do kterého vmíchejte usmažené cukety. 

Poznámka: Z bramboru předem vymačkejte maximum šťávy. 

4. KROK

Do směsi přidejte nastrouhaný parmazán, vzniklé těsto přendejte do formy na pečení, vymazané olejem a pokryjte ho čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem. 

5. KROK

Slaný cuketový chlebíček následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po vychladnutí pochoutku servírujte nakrájenou na kousky. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů