Slaný cuketový chlebíček s parmazánem - postup přípravy
Slaný cuketový chlebíček je skvělou volbou ke svačině, ale poslouží i jako předkrm nebo slaný dezert. Je vláčný, nádherně voní a chutná teplý i zastudena.
Základ
Ostatní ingredience
Na vymazání
Z cukety odřízněte okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na tenká kolečka, která ochuťte solí, pepřem a vložte do pánve s rozpáleným olivovým olejem. Pánev zakryjte a cukety smažte 2 minuty.
Mezitím vyšlehejte vejce se solí, pepřem a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko s olivovým olejem a směs mouky kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do směsi vmíchejte oloupaný, nahrubo nastrouhaný brambor s nadrobno nakrájenou cibulí a vytvořte těsto, do kterého vmíchejte usmažené cukety.
Poznámka: Z bramboru předem vymačkejte maximum šťávy.
Do směsi přidejte nastrouhaný parmazán, vzniklé těsto přendejte do formy na pečení, vymazané olejem a pokryjte ho čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.
Slaný cuketový chlebíček následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po vychladnutí pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci

