Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Želé z červeného rybízu jen ze 2 surovin

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Želé z červeného rybízu jen ze 2 surovin - postup přípravy

Želé z červeného rybízu je jednoduchý způsob, jak zpracovat sezónní ovoce a uchovat si jeho chuť po celý rok. Je ideální k pečivu, do dezertů i k přípravě sladkých jídel.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytý a obraný rybíz vložte do většího hrnce a přiveďte ho k varu. Po 3 minutách směs propasírujte a tekutinu vlijte zpět do hrnce. 

Poznámka: Díky receptu můžete získat 1000 ml tekutiny. 

2. KROK

Do tekutiny vmíchejte cukr, znovu ji přiveďte k varu a po 15 minutách směs rozlijte do sterilizovaných sklenic. Želé z červeného rybízu nechte vychladnout, poté sklenice uzavřete a na 5 minut je obraťte dnem vzhůru.

3. KROK

Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření želé co nejdřív zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici. 

Tip: Želé můžete použít na pečivo a k přípravě sladkých jídel i dezertů. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Teď Pojďme vařit!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů