Pikantní omáčka z červeného rybízu - postup přípravy
Pokud chcete dodat masu nebo sýrovým pokrmům originální chuť, přidejte k nim pikantní omáčku z červeného rybízu. Má jemnou strukturu a sladko-kyselou chuť.
Ingredience
Omytý a obraný rybíz přiveďte k varu, po 3 minutách ho rozmačkejte a propasírujte. Šťávu vlijte zpět do hrnce a vmíchejte do ní cukr.
Poznámka: Díky receptu byste měli získat 1000 ml rybízové šťávy s dužinou.
Tekutinu znovu přiveďte k varu a po dalších 3 minutách do ní vmíchejte sůl, pepř, skořici a hřebíček. Směs následně vařte 15 minut.
Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se vytvoří na hladině.
Po této době přidejte prolisovaný česnek s jablečným octem a po 2–3 minutách omáčkou z červeného rybízu naplňte sterilizované sklenice.
Omáčku nechte vychladnout, sklenice uzavřete a skladujte je na chladném a tmavém místě
Poznámka: Po otevření sklenice omáčku uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!

