Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní omáčka z červeného rybízu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Pikantní omáčka z červeného rybízu - postup přípravy

Pokud chcete dodat masu nebo sýrovým pokrmům originální chuť, přidejte k nim pikantní omáčku z červeného rybízu. Má jemnou strukturu a sladko-kyselou chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytý a obraný rybíz přiveďte k varu, po 3 minutách ho rozmačkejte a propasírujte. Šťávu vlijte zpět do hrnce a vmíchejte do ní cukr.

Poznámka: Díky receptu byste měli získat 1000 ml rybízové šťávy s dužinou.

2. KROK

Tekutinu znovu přiveďte k varu a po dalších 3 minutách do ní vmíchejte sůl, pepř, skořici a hřebíček. Směs následně vařte 15 minut.

Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se vytvoří na hladině. 

3. KROK

Po této době přidejte prolisovaný česnek s jablečným octem a po 2–3 minutách omáčkou z červeného rybízu naplňte sterilizované sklenice. 

4. KROK

Omáčku nechte vychladnout, sklenice uzavřete a skladujte je na chladném a tmavém místě 

Poznámka: Po otevření sklenice omáčku uchovávejte v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů