Cuketové vějíře ve vaječném těstíčku - postup přípravy
Až si budete chtít zamlsat trochu zdravěji a zužitkovat sezónní zeleninu, připravte si cuketové vějíře. Jsou originální svačinkou, která poslouží i jako příloha k masu.
Základ
Těstíčko
Na obalení
Na smažení
Na potření
Na posypání
Z cuket odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, rozřízněte na polovinu a nakrájejte ji na proužky tak, abyste jeden okraj cukety ponechali v celku.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit jejich hořkost.
Cukety vložte do zapékací mísy, posypte je solí a nechte je 10–15 minut odpočívat. Mezitím připravte směs na obalení. Rozšlehaná vejce smíchejte s mlékem, pepřem a sušenou petrželkou.
V samostatné míse smíchejte mouku se sušeným česnekem, grilovacím kořením, mletou sladkou paprikou a začněte s obalováním.
Z cuket vymačkejte maximum šťávy, obalte je v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a smažte je v rozpáleném oleji 4–5 minut, na mírném ohni.
Po této době cukety obraťte, potřete kečupem, posypte oreganem, nastrouhaným sýrem a smažte dalších 4–5 minut, pod pokličkou.
Tip: Cuketové vějíře položte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовлю Дома Готовлю Вкусно

