Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové vějíře ve vaječném těstíčku

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketové vějíře ve vaječném těstíčku - postup přípravy

Až si budete chtít zamlsat trochu zdravěji a zužitkovat sezónní zeleninu, připravte si cuketové vějíře. Jsou originální svačinkou, která poslouží i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Těstíčko

Na obalení

Na smažení

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, rozřízněte na polovinu a nakrájejte ji na proužky tak, abyste jeden okraj cukety ponechali v celku. 

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit jejich hořkost. 

2. KROK

Cukety vložte do zapékací mísy, posypte je solí a nechte je 10–15 minut odpočívat. Mezitím připravte směs na obalení. Rozšlehaná vejce smíchejte s mlékem, pepřem a sušenou petrželkou. 

3. KROK

V samostatné míse smíchejte mouku se sušeným česnekem, grilovacím kořením, mletou sladkou paprikou a začněte s obalováním. 

4. KROK

Z cuket vymačkejte maximum šťávy, obalte je v ochucené mouce, poté ve vaječné směsi a smažte je v rozpáleném oleji 4–5 minut, na mírném ohni. 

5. KROK

Po této době cukety obraťte, potřete kečupem, posypte oreganem, nastrouhaným sýrem a smažte dalších 4–5 minut, pod pokličkou. 

Tip: Cuketové vějíře položte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů