Blumová povidla jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si blumová povidla jen ze čtyř surovin a bez zbytečných chemických přísad. Tento jednoduchý domácí recept potěší všechny milovníky tradičních chutí.
Ingredience
Omyté blumy vypeckujte a vložte je do hrnce s trochou vody, kde je zasypte 250 g cukru a vařte je 5 minut. Poté přidejte kyselinu citronovou a dalších 250 g cukru.
Pokračujte ve vaření dalších 5 minut, znovu přidejte 250 g cukru a po 5 minutách do směsi vmíchejte zbytek cukru.
Poznámka: Během vaření sbírejte z hladiny pěnu, která se na ní bude tvořit.
Po dalších 5 minutách blumovými povidly naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a po vychladnutí je uchovávejte v lednici.
Poznámka: Sterilizace nádobí zabrání znehodnocení jeho obsahu bakteriemi.
Poznámka: Pokud by povidla z blum stále neměla požadovanou konzistenci, vařte je ještě o 5–10 minut déle. Jejich hustotu můžete vyzkoušet tak, že z nich trochu rozprostřete na talířek.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ленивые рецепты с Анной Дашевской

