Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Blumová povidla jen ze 4 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Blumová povidla jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si blumová povidla jen ze čtyř surovin a bez zbytečných chemických přísad. Tento jednoduchý domácí recept potěší všechny milovníky tradičních chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté blumy vypeckujte a vložte je do hrnce s trochou vody, kde je zasypte 250 g cukru a vařte je 5 minut. Poté přidejte kyselinu citronovou a dalších 250 g cukru. 

2. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 5 minut, znovu přidejte 250 g cukru a po 5 minutách do směsi vmíchejte zbytek cukru. 

Poznámka: Během vaření sbírejte z hladiny pěnu, která se na ní bude tvořit.

3. KROK

Po dalších 5 minutách blumovými povidly naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a po vychladnutí je uchovávejte v lednici. 

Poznámka: Sterilizace nádobí zabrání znehodnocení jeho obsahu bakteriemi.

4. KROK

Poznámka: Pokud by povidla z blum stále neměla požadovanou konzistenci, vařte je ještě o 5–10 minut déle. Jejich hustotu můžete vyzkoušet tak, že z nich trochu rozprostřete na talířek. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů