Tvarohové koláčky s višněmi a plátky mandlí - postup přípravy
Tvarohové koláčky s višněmi ohromí nejen svým vzhledem, ale i harmonickou kombinací sladké, kyselé a jemně oříškové chuti. Jsou ideální i na oslavy.
Těsto
Náplň
Na potření a posypání
Začněte s přípravou višňové náplně. V rendlíku smíchejte vypeckované višně s cukrem, skořicí a směs vařte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Šťávu přelijte do misky se škrobem, ingredience smíchejte a směs následně smíchejte s ovocem v rendlíku. Po dalších 2 minutách vaření náplň odstavte z tepla a nechte ji chladnout.
Mezitím připravte těsto. Tvaroh smíchejte s vejci, cukrem, a jakmile se ingredience propojí, také s moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství o velikosti dlaně a z něj udělejte bochánek, který položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Pomocí plochého dna sklenice bochánky zploštěte tak, aby uprostřed vznikl důlek, který naplňte višňovou náplní. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Po 10 minutách pečení okraje koláčků s višněmi potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a dezert posypte plátky mandlí.
Tvarohové koláčky s višněmi podávejte až poté, co vychladnou. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Tip: Každý koláček můžete servírovat posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Леся Силява

