Meruňková roláda z vanilkového těsta - postup přípravy
Meruňková roláda je lehký a osvěžující dezert s jemnou ovocnou náplní. Pochoutka je Ideální pro letní dny a můžete ji servírovat i při slavnostních příležitostech.
Těsto
Náplň
Do formy
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Formu na pečení vyložte pečicím papírem, který potřete máslem a posypte cukrem. Dno pokryjte vypeckovanými, nakrájenými meruňkami, které zalijte těstem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Upečený dezert vyklopte na čistý pečicí papír, použitý papír z něj sejměte a pochoutku zarolujte. Meruňkovou roládu servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN

