Vláčný švestkový koláč se skořicí - postup přípravy
Vláčný švestkový koláč voní podzimem a potěší každého milovníka tradičních chutí. Výhodou receptu je rychlá a jednoduchá příprava, vhodná i pro začátečníky.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do formy
Omyté švestky osušte, vypeckujte a pokračujte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozpuštěným máslem.
Tip: Vanilkový cukr můžete nahradit lžičkou vanilkového extraktu.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte vlažné mléko a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Ze surovin vytvořte těsto, do kterého vešlehejte citronovou šťávu, skořici a směs vlijte do formy, vymazané máslem a vysypané moukou.
Těsto pokryjte omytými, vypeckovanými švestkami, které posypte vanilkovým cukrem a dezert pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 60 minut.
Vláčný švestkový koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

