Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá houbová omáčka s parmazánem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlá houbová omáčka s parmazánem - postup přípravy

Připravte si krémovou omáčku s výraznou chutí, která se hodí k masu, těstovinám i jako náplň do pečených brambor. Rychlá houbová omáčka je hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na směsi rozpáleného oleje a rozpuštěného másla smažte na plátky nakrájené houby 4–5 minut.

Poznámka: Houby předem důkladně očistěte. 

2. KROK

K houbám přidejte prolisovaný česnek a směs ochuťte solí a pepřem. Po další minutě vaření vše zalijte vínem a pokračujte ve vaření další minutu. 

Tip: Místo bílého vína můžete použít růžové, suché víno. 

3. KROK

Do pánve vlijte vývar se smetanou a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Omáčku vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a přidejte čerstvý tymián. 

4. KROK

Rychlou houbovou omáčku odstavte z tepla a podávejte ji s oblíbeným masem a přílohou. 

Tip: K omáčce se skvěle hodí krkovice a rýže nebo těstoviny. Omáčkou můžete naplnit i pečený brambor.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: RecipeTin Eats

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů