Rychlá houbová omáčka s parmazánem - postup přípravy
Připravte si krémovou omáčku s výraznou chutí, která se hodí k masu, těstovinám i jako náplň do pečených brambor. Rychlá houbová omáčka je hotová za pár minut.
Ingredience
Na směsi rozpáleného oleje a rozpuštěného másla smažte na plátky nakrájené houby 4–5 minut.
Poznámka: Houby předem důkladně očistěte.
K houbám přidejte prolisovaný česnek a směs ochuťte solí a pepřem. Po další minutě vaření vše zalijte vínem a pokračujte ve vaření další minutu.
Tip: Místo bílého vína můžete použít růžové, suché víno.
Do pánve vlijte vývar se smetanou a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Omáčku vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a přidejte čerstvý tymián.
Rychlou houbovou omáčku odstavte z tepla a podávejte ji s oblíbeným masem a přílohou.
Tip: K omáčce se skvěle hodí krkovice a rýže nebo těstoviny. Omáčkou můžete naplnit i pečený brambor.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RecipeTin Eats

