Karamelový krém jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Karamelový krém skvěle poslouží k plnění i zdobení dezertů. Výhodou této jemné pochoutky je, že ji připravíte velmi jednoduše, rychle a pouze ze 4 ingrediencí.
Základ
K zahuštění
Ostatní ingredience
Do větší mísy vsypte škrob, který smíchejte se 100 ml mléka. Směs zatím odložte bokem. V rendlíku nechte zkaramelizovat cukr a po 2–3 minutách, až se cukr zcela rozpustí, do něj vmíchejte 400 ml mléka.
Poznámka: Po přidání tekutiny se karamel srazí. Jedná se o normální jev, proto pokračujte ve vaření, dokud se znovu nerozpustí.
Po dalších 2 minutách vaření do hladké směsi vmíchejte škrobovou směs a karamel vařte ještě 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ho přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte ho vychladnout.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha, do které následně vešlehejte vychladlý karamel.
Tip: Karamel předem prošlehejte, abyste získali jemnější konzistenci výsledného krému.
Vzniklý karamelový krém následně použijte dle potřeby a skladujte ho v lednici.
Tip: Budete-li krém používat ke zdobení, můžete k jeho aplikaci použít cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, který vám usnadní práci.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes

