Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané maďarské langoše s česnekem

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nadýchané maďarské langoše s česnekem - postup přípravy

Pochutnejte si na křupavých nadýchaných maďarských langoších, hotových za pár minut. Připravíte je snadno podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Těsto

K ochucení

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplou vodu smíchejte s cukrem a droždím. Směs nechte 10 minut reagovat a mezitím v samostatné míse smíchejte mouku se solí. 

Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Do směsi přidejte kvásek a vytvořte těsto, které zakryjte čistou utěrkou a nechte kynout 20 minut na teplém místě. Poté ho potřete olejem, zakryjte a nechte kynout dalších 10 minut.

3. KROK

Z vykynutého těsta následně odebírejte kousky o velikosti 2–3 lžic, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte kynout posledních 10 minut. 

4. KROK

Poté každý z nich roztáhněte do stran, vložte do rozpáleného oleje a smažte 1 minutu z každé strany, dozlatova. 

Tip: Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku, která z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Během smažení si připravte směs k ochucení. Prolisovaný česnek smíchejte s olejem, vodou, solí, směs zakryjte a vložte do lednice, než ji budete používat.

6. KROK

Nadýchané maďarské langoše potřete česnekovou směsí, oblíbenou omáčkou, jako je kečup, tatarka nebo zakysanou smetanou. Každý langoš posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a užijte si skvělou chuť pokrmu. 

7. KROK

Tip: Pokud vám nějaké těsto zbyde, můžete do něj zabalit oblíbenou klobásu a pokrm usmažit. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů