Plněná kuřecí prsa - postup přípravy
Plněná kuřecí prsa jsou populárním receptem. Většina lidí pro plnění používá sýr, ale my si ukážeme, že to jde i jinak. Náš recept je založen na plnění paprikou. Uvidíte, že až tuto variantu vyzkoušíte, tak ji budete stoprocentně milovat. Je totiž skvělá.
Ingredience
Jako první si musíte nachystat kuřecí maso. Naše plněná kuřecí prsa budou spíše menší, a tak si vezměte pořádný kus masa a začněte z něho krájet zhruba centimetr vysoké medailonky. Jeden za druhým. Ty poslouží jako základ.
Následně je položte na prkénko, dejte na ně potravinovou folii a můžete je naklepat stejně, jako byste dělali řízky. V tu chvíli z malých kousků masa vyrobíte větší, které budou na závitky jako stvořené.
Když máte maso nachystáno, můžete se pustit do ochucení. K tomu použijte hlavně sůl, česnek a pepř, ale stejně tak se dá použít i jakékoliv jiné koření, které máte rádi a které na ochucování drůbežího masa pravidelně používáte.
Maso nechte odpočívat, ať se do něj vsákne koření. A můžete se pustit do přípravy papriky. Z ní vyřízněte semena a potom ji postupně krájejte na tenké nudličky. Pokud máte papriky různých barev, je to jenom dobře.
Dále si nachystejte také rajčata. Ta důkladně omyjte, vezměte nůž a nakrájejte je na drobné kostičky. Ty dejte na chvíli do cedníku, aby z nich okapala zbytečná voda, která v receptu na plněná kuřecí prsa není příliš žádoucí.
Když je vše nachystáno, začněte tvořit závitky. Vezměte vždy kousek masa a dejte na něho dva plátky papriky a trochu rajčat. Následně opatrně zarolujte. Takto pokračujte, dokud nemáte naplněné všechno maso. Aby se vám rolky nerozbalily, lze použít párátka.
Všechna plněná kuřecí prsa dejte jedno vedle druhého do zapékací mísy. Následně použijte zakysanou smetanu a maso jí potřete. Pokud jen zájem, můžete maso také posypat trochou strouhaného sýra. Následně už mísa zamíří do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Kde pečete asi 40 minut.