Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná cibule

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Plněná cibule - postup přípravy

I když se na první pohled může zdát, že plněná cibule je receptem pro vegetariány, opak je pravdou. Onou náplní totiž bude maso. Vznikne tak jídlo, které se nejenom netradičně připravuje a zajímavě vypadá, ale také skvěle chutná. Podívejte se na recept.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte masovou náplní

Jako první si připravte masovou náplň. Vezměte mleté maso, které může být vepřové, hovězí, nebo se může jednat o populární mix. Vše dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, zelené bylinky a také nakrájené žampiony. Následně se můžete pustit do míchání, abyste vytvořili jednotnou směs. Míchejte důkladně, ale ne moc silně, aby si houby nadále ponechaly svůj tvar a vzhled.




Nachystejte cibuli

Když je masová náplň hotová, dejte ji do lednice odpočnout. A můžete začít přípravu samotné cibule. Tu opatrně oloupejte a potom ji rozpulte na polovinu. Následně ji rozeberte na jednotlivé vrstvy. Ty menší dejte stranou, potom je nakrájejte na jemno a vmíchejte do masa, zatímco ty větší si nachystejte k dalšímu použití.


Cibule naplňte

Plnění je velmi jednoduché. Jelikož jsou cibule na dvě poloviny, není nutné nic nikam tlačit. Vezměte vždy kousek masa, vytvarujte z něho kuličku, dejte ji mezi dvě poloviny cibulové vrstvy a tu jemně přimáčkněte. A je to. Takto postupujte i u dalších kousků, dokud nespotřebujete jak veškeré maso, tak i veškerou cibuli.

Zabalte a upečte

Doposud jste nepoužili plátky slaniny, na které přichází pravá chvíle. Každou naplněnou cibuli obalte do zhruba 4 plátků slaniny. Potom už můžete plněnou cibuli položit na plech, dát do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia a péct asi 45 minut. Výsledkem by měla být pochoutka se slaninovou krustou, kterou si zamilujete. Alternativně může být plněná cibule připravována i venku na grilu. Předtím ji však zabalte do alobalu a ten před dokončením sundejte a nechte opéct slaninu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů