Obalované brambory se smetanou - postup přípravy
Maso jste v životě obalovali určitě mockrát. Už jste ale zkoušeli obalovat brambory? Jsou uvnitř měkké a jemné a zvenčí zase pokryté ochucenou křupavou krustou. Recept je přitom úplně snadný, ale určitě si zaslouží své místo ve vašem kuchařském sešitě. Uvidíte, že se vám budou sbíhat sliny už při jejich přípravě.
Ingredience
Grilovaná zelenina
Brambory oloupejte a důkladně omyjte pod tekoucí vodou. Uvařte brambory doměkka v lehce osolené vodě, a když jsou připravené, slijte je a nechte úplně vychladnout.
Mezitím, co uvařené brambory chladnou, připravte si ochucené těstíčko na obalení. Do hlubší mísy rozklepněte dvě vajíčka a přidejte k nim dvě lžíce smetany, lžičku soli, najemno nasekaný kopr a cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Přisypejte ještě červenou papriku a metličkou, vidličkou nebo šlehačem dobře promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte po částech prosátou hladkou mouku a zadělejte na řídké těstíčko.
Připravte si slité a vychladlé vařené brambory vedle mísy s těstem a na kamna si postavte hlubokou pánev s vyšší vrstvou oleje.
Až bude olej žhavý, obalte každou bramboru v těstíčku a vhoďte do pánve. Smažte obalené brambory po všech stranách, dokud nebudou krásně opečené a zlatavé.
Položte brambory na talíř a servírujte spolu s grilovanou zeleninou.
Šťavnatá grilovaná zelenina:
Papriky nakrájejte na kousky a odstraňte z nich semeníky. Lilky a cukety rozkrájejte na plátky nebo na kostičky.
Grilovanou zeleninu připravíte na vysokém žáru. Proto rozpalte gril na 230 až 320 stupňů Celsia, papriky potřete olejem, osolte a opepřete je a rozložte je na rošt grilu. Grilujte z každé strany 4 až 6 minut a během toho je potírejte olejem a znovu lehce osolte a opepřete.
Pak ogrilujte lilky, cukety, chřest a rajčata po obou stranách 3 až 6 minut a opět během grilování potírejte olejem, osolte a opepřete.
Zeleninu vyskládejte na talíř a podávejte posypanou čerstvou sekanou petrželkou a pokapanou balzamikovým octem.