Pečené brambory s kuřetem v citrónové marinádě - postup přípravy
Vezmete kuře a brambory, přidáte tajnou přísadu a vše se změní v čarovný pokrm s neobyčejnou chutí. My vám dnes tu tajnou přísadu prozradíme. Ve skutečnosti jsou vlastně dvě. Je to citrón a tymián. Tyhle dva přírodní zázraky promění vaši všední večeři v něco naprosto výjimečného. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte sami.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí stehna omyjte pod tekoucí vodou a dobře osušte papírovými utěrkami. Stehna vykostěte a nakrájejte na malé kousky. Oloupejte dva stroužky česneku. Jeden prolisujte ke kuřecím kouskům a dobře je promíchejte, druhý prolisujte do zvláštní misky, do které ještě přidejte dvě lžíce hořčice, vymačkejte šťávu z celého citrónu, přisypejte trochu tymiánu, přilijte olej a vše důkladně zamíchejte.
Pak maso ještě osolte a opepřete a naložte do této marinády kuřecí kousky a promíchejte je tak, aby se všechno maso dobře obalilo v marinovací směsi. Vložte maso v marinádě do lednice a nechte 2 hodiny odpočívat.
Po uplynutí doby vyndejte maso z lednice, připravte si zapékací misku a vyklopte do ní maso, které rozprostřete po celé ploše a zalijte ho zbývající marinádou. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vložte pekáček s masem péct asi na 15 minut.
Během pečení si oloupejte cibuli a oškrábejte brambory, cibuli nakrojte na poloviny a pak na tenoučké plátky a brambory nakrájejte na kousky kolem 1 centimetru. Po 15 minutách otevřete troubu a brambory s cibulí přidejte do pekáče k masu. Pečte, dokud brambory nezměknou a maso nebude krásně propečené.
Podávejte se zelným salátem a sklenkou dobrého bílého vína.