Domácí tuňáková paštika - postup přípravy
Nemusíte získat zrovna čerstvý kus uloveného tuňáka, abyste mohli připravit tuhle skvělou domácí tuňákovou paštiku. Bude vám úplně stačit tuňák z konzervy a pár dalších chutných přísad, abyste zvládli výrobu téhle skvělé rybí dobroty. Tato pomazánka poslouží jako skvělý předkrm s čerstvým domácím pečivem, anebo prostě jako rychlá, chutná a zdravá večeře.
Ingredience
Návod na přípravu:
Konzervovaného tuňáka slijte od přebytečného oleje a maso vložte do mixéru. Přidejte k němu také máslo, smetanu, citronovou kůru a šťávu, čtvrtku čerstvého kajenského pepře nebo jiné oblíbené chilli papričky. Přidejte i sardelové filety a propláchnuté a dobře okapané kapary, dochuťte solí a pepřem a spusťte mixér. Mixujte celou směs tak dlouho, dokud nevytvoříte úplně hladkou a homogenní pastu.
Výslednou paštiku pak z misky mixéru důkladně vyškrábejte do misky, vyrovnejte její povrch špachtlí, zakryjte ji igelitovou potravinářskou fólií a vložte do lednice chladit zhruba 8 hodin nebo přes noc, aby se příchuti surovin rozležely a paštika ztuhla.
Před podáváním tuňákovou pěnu v misce dobře promíchejte, aby opět získala krémovou konzistenci, posypejte její povrch najemno krájenou petrželovou natí a natí řapíkatého celeru a podávejte s krekry nebo tousty.
Velmi dobře tato pomazánka chutná podávaná na mladých a křehkých stoncích řapíkatého celeru, které vypadají jako malé lodičky. Ty naplňte paštikou a vyskládejte je po obvodu talíře. Vypadá to neskutečně efektně, v kombinaci s chutí mladého celeru je to velká dobrota – a navíc zdravá!
Dobrou chuť.