Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kvasnicové těsto pro netrpělivé

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Kvasnicové těsto pro netrpělivé - postup přípravy

Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit kynuté těsto? Máme pro vás skvělý tip, jak to zvládnete do patnácti minut. Zdá se vám to nereálné? Pak jej vyzkoušejte a budete mile překvapeni. V tomto případě vás minou zdlouhavé hodiny čekání, než bude těsto připraveno k dalšímu zpracování. A přidanou hodnotou je i to, že jej můžete zcela v klidu zamrazit. Pusťte se do toho!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Jak připravit rychlé kvasnicové těsto?

Do mísy vsypte 4 šálky hladké mouky, sušené droždí a přelijte teplým mlékem. Následně přidejte k surovinám i trochu soli, cukr, slunečnicový olej a vypracujte rukama měkké a homogenní těsto. Nakonec ještě vsypte jeden šálek mouky, zapracujte a máte hotovo. Těsto je dobré zabalit do potravinové fólie a nechat jej v lednici „odpočinout“ alespoň dvě hodiny. Pokud však spěcháte, můžete jej použít v podstatě vzápětí. Dobu chlazení zkraťte například na půl hodiny a zhotovte dle přání koláče, pizzu, nebo třeba buchty.





Tip na závěr: Skořicoví šneci s cukrovou polevou

Z připraveného těsta si můžete upéct kde co. Inspiraci lze načerpat i z tohoto receptu. Skořicoví šneci se perfektně hodí na snídani, nebo svačinu. Zhotovené a vychlazené těsto jednoduše rozválíte na pomoučeném vále v plát vysoký zhruba půl centimetru. Následně jej posypete hojně skořicovým cukrem a zarolujete. Závin pak nakrájíte na dva centimetry široká kolečka, pomažete na povrchu rozšlehaným vejcem, posypete opět skořicovým cukrem a vyskládáte na plech vystlaný pečícím papírem. Nakonec jen „šneky“ upečete v troubě a po vychladnutí je polijete cukrovou polevou z citronové šťávy a moučkového cukru. Je to dobrota! Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů