Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Neuvěřitelně chutné polévky

Neuvěřitelně chutné polévky - postup přípravy

Není mnoho lepších věcí, než je pořádná miska horké a lahodné polévky. A protože receptů na takové dobroty není nikdy dost, rádi bychom vás dnešním článkem inspirovali několika recepty na polévky, které možná neznáte a které by vás i vaše blízké mohly potěšit.

Ingredience pro:
1 porce

Polévka s kuřecím masem a krutony

Polévka s hříbky a nudlemi

Kuchařka
Kuchařka:

Polévka s kuřecím masem a krutony



Čočku propláchněte, zalijte vodou a přiveďte k varu. Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte k čočce. Cibuli, mrkev, papriku a česnek očistěte, nakrájejte na malé kostičky a přidejte vše do hrnce k čočce a bramborám. Kuřecí maso nakrájejte na kostky, do pánve kápněte trochu rostlinného oleje a maso dobře osmahněte dozlatova.






Když je zelenina v hrnci uvařená, přidejte sůl, pepř a petrželku a rozmixujte mixérem. Přidejte smetanu a znovu promixujte. Při podávání do misky vložte trochu osmahlého kuřete a krutonů a zalijte polévkou.

Polévka s hříbky a nudlemi



Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte 2 hodiny nabobtnat. Poté je propláchněte pod tekoucí vodou a znovu na 30 minut zalijte vroucí vodou.


Cibuli překrojte na dvě poloviny. Jednu oloupejte a nasekejte najemno. Druhou nechte ve slupce a použijte na vývar.

Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka. Připravte vývar ze dvou kuřecích stehen, mrkve a poloviny cibule. Mrkev a cibuli pak vyhoďte, stehna vyjměte z vývaru, nakrájejte na malé kousky a vraťte zpět do hrnce. Houby pokrájejte na kousky, osmahněte na pánvi s rostlinným olejem a nakrájenou cibulí a vše přidejte do vývaru. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.

Podávejte s chlebem či krutony ozdobené sekanou petrželkou či bylinkami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů