Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chutné sendvičové rolky

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Chutné sendvičové rolky - postup přípravy

Pokud si chcete připravit na snídani něco neotřelého a velmi chutného, vyzkoušejte rolky z toustového chleba, které budete mít připravené během pěti minut. Zachutnají nejen vám, ale zcela určitě i celé vaší rodině. Přibalit si je můžete klidně i do práce na svačinu. S čerstvou zeleninou budou přímo dokonalé.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vybalte toustový chléb a nakrájejte ho na plátky v případě, že jste ho tak již nekoupili. Ostrým nožem odkrojte kůrku na všech stranách a chlebové plátky mírně rozválejte válečkem.




Následně na chleba poklaďte plátek šunky, plátek sýra dle výběru a zakápněte trochou kečupu. Jestliže máte rádi ostré chutě, můžete přidat i kečup pálivý. Milovníci bylinek mohou také kečup zasypat sušeným oreganem nebo bazalkou.

Až bude pečivo naplněné, zarolujte ho. Takto vytvořte několik sendvičových rolek.

Zarolované toustové chleby namáčejte v další fázi v rozšlehaných vajíčkách, které jste také osolili a opepřili, a obalte ve strouhance. Dále si rozpalte na plotně pánev s trochou slunečnicového oleje a rolky opékejte dozlatova ze všech stran.

Až budou hotové, vyjměte je a položte na savou papírovou utěrku, tak z nich okape přebytečný omastek. Sendvičové rolky podávejte ideálně teplé s čerstvým zeleninovým salátkem. Do náplně je možné zakomponovat nejen uzeninu, ale i grilované kuřecí prsíčko s majonézou. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů