Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné sýrové krokety

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodné sýrové krokety - postup přípravy

Domácí sýrové kroketky nepatří právě k těm nejzdravějším pokrmům, nicméně čas od času se nic nestane, když něco takového na svůj jídelníček zařadíme. Je to tak neskutečně chutné a lahodné, že by to byl hřích si je sem tam nedopřát. Zejména při nejrůznějších oslavách, případně při sledování televize s přáteli se podobný druh pochutin vždycky velmi hodí. A určitě jimi potěšíte třeba i kolegy v práci!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Mozzarellu nebo jiný sýr a parmazán nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte je v jedné hluboké míse. Vedle do misky vyklepněte vajíčko, dobře ho rozšlehejte metlou nebo vidličkou a přidejte ho do mísy se strouhaným sýrem. Nakonec přes sítko prosajte do směsi sto gramů hladké mouky a přidejte sušené oregano a všechny přísady zpracujte na pevné, hutné a jednolité těsto.




Ze sýrové hmoty oddělujte rukama malé kousky, které vyválejte do malých kuliček. Z uvedeného množství surovin by jich mělo vzniknout něco kolem čtyřiceti kousků, takže by jich mělo být pro každého dost.


Do hlubokého talíře nasypejte strouhanku a každou kuličku v ní dobře obalte. Pak už stačí na kamnech rozehřát pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje a kuličky osmažit dozlatova. Pokud máte, můžete ke smažení použít i fritovací hrnec nebo fritézu.

Po dosmažení nechte sýrové krokety okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte pokud možno čerstvé, dokud se sýr krásně táhne.

Bonus: Recept na domácí tatarku



Pokud chcete svoje dílo ještě povýšit, můžete k jeho podávání připojit ještě mističku domácí tatarské omáčky. Pro její přípravu vložte do vysoké misky od ponorného mixéru jedno vajíčko, 2 dcl oleje, lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku cukru, 1 lžičku octa. Dále přidejte 1 menší cibuli a sterilovanou okurku spolu se špetkou soli a pepře a vše mixujte ponorným mixérem do zhoustnutí asi 1 až 2 minuty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů