Medové koblihy s mlékem - postup přípravy
Nadýchané, jemné a vysoké medové koblihy s mlékem jsou jedním z nejchutnějších domácích dezertů, které můžete ochutnat. A jsou mnohem lepší než cokoli, co si koupíte v obchodě nebo v cukrárně! Zkuste si udělat tyto koblihy alespoň jednou a nebudete moci odolat. Uvidíte, že je budete dělat dětem docela často, protože se jich nebudou moci nabažit. Vyzkoušejte a garantujeme, že nebudete litovat. A jejich příprava je přitom stejně složitá, jako jakéhokoli smaženého pečiva.
Ingredience
Nalijte do mísy 3 žloutky, teplé mléko a přidejte droždí.
Vše promíchejte, nádobu přikryjte ručníkem a nechte 10 až 15 minut na teplém místě. Když se na povrchu objeví malé bublinky, přidejte veškerou prosátou mouku, prášek do pečiva, med a špetku soli.
Dejte se do hnětení těsta. Elastické těsto znovu promíchejte a několik minut ho mačkejte rukama. Na konec přidejte máslo, aby koblihy byly skutečně nadýchané.
Oddělte kousek těsta o hmotnosti asi 45 gramů a udělejte z něj kuličku. Totéž udělejte s celým těstem. Nechte kuličky 45 minut odpočívat přikryté ručníkem nebo fólií.
Nyní namočte prst do mouky a vytvořte otvor uprostřed koblihy. Poté je nechte dalších 10 minut odpočívat.
Poté už zbývá jen koblihy usmažit na másle.
Nenastavujte ale příliš vysokou teplotu, aby se vám koblihy nespálily.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.