Sádlo připravované v sáčku - postup přípravy
Sádlo je již dlouho tradičním občerstvením a pochoutkou pro mnoho Čechů a obecně pro hodně lidí ve střední Evropě. Existuje mnoho možností a metod na jeho výrobu. My vám nabízíme novou a možná trochu netradiční variantu, jak si ho vyrobit. Vyzkoušejte balíčkovou metodu a uvidíte, že budete spokojeni. Vychutnejte si tradiční české chutě zcela novým a jedinečným způsobem.
Ingredience
Vezměte kus tlusté slaniny a nakrájejte ji na malé kousky.
Poté si na talíři připravte směs koření podle vlastní chuti. Nasypte koření na sádlo, přidejte trochu koření na kebab, cukr a 3-4 lžičky soli. Sádlo do této směsi položte ze všech stran a vložte do plastového sáčku. Přidejte tam zbývající koření a čerstvé mletý pepř. Koření můžete samozřejmě přidat podle vlastní chuti a podle toho, co máte vy a vaše rodina nejraději.
Přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte ho mezi kousky slaniny.
Vak uzavřete, aby se zabránilo vniknutí mastnoty a vody. Sáček můžete dát do igelitové tašky, kterou také zavážete. Sáček s masem vložte do vody. Přiveďte vodu k varu po pokličkou. Vařte hodinu a dvacet minut na středním ohni.
Vypněte oheň a vše nechte, dokud voda úplně nevychladne. Výsledné sádlo dejte do nádoby a vložte do lednice.
Zbývající tuk s kořením dejte do samostatné nádoby. Můžete po použít do jiných pokrmů.