Klobásy ze směsi vepřového a kuřecího masa - postup přípravy
Máte rádi klobásy, ale těm kupovaným příliš nevěříte a chcete se vyhnout konzervačním látkám a látkám zvýrazňujícím chuť, které příliš neprospívají lidskému zdraví? V takovém případě je nejlepším řešením připravit si vlastní, domácí klobásky, u kterých budete přesně vědět, jaké mají složení. A pokud stejně jako v tomto receptu použijete dva druhy masa, získáte klobásky jemné a chuťově vynikající.
Ingredience
Vepřové maso i kuřecí prsní řízky pokrájejte na větší kostky a rozemelte je v mlýnku na maso, který je opatřen nástavcem na výrobu klobás.
Ve vhodné míse přidejte do směsi mletého vepřového a kuřecího masa na kostičky nakrájený bůček, pepř, sůl, kardamom a studenou vodu a vše dobře promíchejte.
Směs překryjte potravinářskou folií a dejte odležet do ledničky na celý den. Na závěr do směsi vmíchejte dvě nadrobno pokrájené papriky. Nejlepší je, když je každá paprika jiné barvy.
Pomocí klobásového nástavce naplňte směsí střívka a klobásy nechte opět celý den v ledničce.
Poté je vyjměte, nechte je stát, dokud nezískají pokojovou teplotu, a poté je vložte na hodinu do vody o teplotě 75 °C.
Pokud máte možnost, je samozřejmě ideální klobásy také vyudit, a to nejlépe při teplotě 88 °C po dobu 2,5 h.
Takto připravené klobásky jsou nejen mnohem zdravější a chutnější než ty kupované, ale díky svému složení lahodí také oku. Pokud jste totiž opravdu použili dvě barevné varianty papriky, obě barvy se projeví na řezu, když budete klobásky například podávat na studeno na obložené míse. Jejich výhodou rovněž je, že se mohou konzumovat ohřáté i na studeno.