Kuřecí salát s majonézou a okurkami - postup přípravy
O sváteční dny se to bude salátem jen hemžit. Nejoblíbenější je na Vánoce a Silvestra zejména ten bramborový. Připravit si však můžete i něco zcela mimořádného. Tímto kuřecím salátem také neuděláte chybu, je totiž fantastický.
Ingredience
Nejprve si uvařte kuřecí prsa v mírně osolené vodě do měkka. Pak je nechte okapat a nakrájejte na menší kousky.
Pokud chcete intenzivnější chuť masa, můžete jej ogrilovat na pánvi s trochou másla.
Nyní si také uvařte vejce natvrdo a posléze je oloupejte. Nakonec je nasekejte na malé kusy a smíchejte v míse spolu s kuřecím masem, na kostičky pokrájenou salátovou okurkou, nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem (eidam, ementál či čedar) osolte, opepřete, zakápněte majonézou a dobře promíchejte.
Až budete mít salát připravený, dejte ho chladit před podáváním do lednice. Poté servírujte například s čerstvou bagetkou, nebo chlebem.
Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr
Do salátu můžete samozřejmě zakomponovat jakoukoliv zeleninu, kterou máte v oblibě. Hodit se bude například nakládaná kukuřice, čerstvá sladká paprika, nebo olivy. Zcela jiný rozměr získá pokrm i v případě, že do něj nasypete jemně nasekané bylinky, jako je třeba kopr, petrželka, nebo pažitka.
Nemáte zrovna po ruce kuřecí maso, ale našli jste v lednici šunku? Není nic jednoduššího než ji nahradit v receptu za prsa. Stačí ji nahrubo nastrouhat. Takový salát bude také skvělý a budete ho moct použít i na chlebíčky a jednohubky. A v neposlední řadě lze nahradit tvrdý sýr za hermelín a parmazán. Je ostatně jen na vás, jak si svůj salát ochutíte.