Jablkový dort s vůní skořice - postup přípravy
Jablka a skořice je kombinace, která jde báječně dohromady. Zvláště u sladkých dezertů, které mohou být chutné a jednoduché. Zkuste originální recept na ovocný moučník.
Ingredience
Začněte přípravou těsta. Tak, že do mísy vložíte všechna vejce a k nim přidáte připravený cukr. Dále vezmete elektrický šlehač a mixujete do té doby, než směs výrazně nezhoustne. Vznikne základ těsta, do kterého se přidá vanilkový cukr a dále povolené máslo. Vše se zašlehá do hustější hmoty.
Tato struktura je signál pro to, aby se přidaly další sypké ingredience. V tomto případě se jedná o prášek do pečiva a také nezbytnou mouku. Nyní už ročně dojde k promíchání všech surovin, díky čemuž vznikne lehce lepivé těsto.
Příprava jablek
Ani ta není nijak složitá. Jablka je třeba nejprve omýt, následně je oloupat a poté rozkrojit na polovinu a potom na čtvrtinu. Odkrojte jadřinec a následně jablka na kratší straně krájejte na tenké, maximálně několik milimetrů velké plátky. Plátky jablek pokapejte citronem. Ten je nejenom zajímavě ochutí, ale také eliminuje to, že budou hnědnout.
Jablka do těsta
Těsto máte, jablka také, a tak je možné obě dvě ingredience spojit dohromady. Jednoduše nasypte jablka k těstu a ručně opatrně promíchejte, aby se obě ingredience dokonale spojily. V tu chvíli je základ na jablkový dort v podstatě hotový.
Pečte v troubě
Těsto s kusy jablek přesuňte do hlubší formy, ideálně o rozměrech 15 x 30 centimetrů. Takto připravené těsto rozetřete a uhlaďte. V tuto chvíli přichází na řadu cukr se skořicí. Obě suroviny smíchejte a potom směsí posypejte celou horní část těsta. Na závěr vezměte zmražené máslo, které nahrubo nastrouhejte na těsto.
Vše je nachystáno a těsto můžete vložit do trouby. Peče se na standardní teplotu 180 stupňů Celsia. Doba pečení, aby byl výsledek dokonalý, je asi 30 minut. Po uplynutí této doby můžete vyjmout a ihned servírovat.