Kukuřičné placky s česnekem - postup přípravy
Už jste doslova přejedení klasického chleba nebo rohlíků? Vhodnou alternativou tohoto pečiva se pak stanou zcela jistě kukuřičné placky s česnekem, které si můžete dopřát třeba k rodinné večeři. S oblíbeným salámem či jinou uzeninou budou dokonalé.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse rozšlehejte vejce spolu s perlivou minerálkou. Postupně pak přidávejte kukuřičnou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Měli byste vypracovat hladké a nadýchané těsto. Nakonec ještě zakomponujte do hmoty loupaný a prolisovaný česnek spolu s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem (hodit se bude například eidam, ementál, nebo čedar).
Následně si na pánvi rozehřejte máslo a na něm smažte menší množství těsta. Tak připravíte kukuřičné placky s česnekem.
Před podáváním nechte odstát tuk na papírových utěrkách. Podávejte s jakýmkoliv plátkem masa, s oblíbenou uzeninou, plátkovým sýrem, nebo studenými dochucovacími omáčkami (kečupem, tatarkou, majonézou). Přejeme dobrou chuť.
Do těstíčka s kukuřičnou moukou můžete zakomponovat kromě prolisovaného česneku a strouhaného tvrdého sýra také jemně pokrájenou červenou anebo žlutou cibuli. Skvělé v něm budou třeba i nakrájené a vypeckované černé olivy nebo jakákoliv zdravá semínka (slunečnicová, dýňová, chia). Milovníci pikantních chutí zase mohou přidat chilli papričku nebo mleté chilli. A masožravci jistě ocení v plackách kousky slaniny.