Omeleta s cibulí a tuřínem - postup přípravy
Co jiného může udělat skutečně dobré ráno, než chutná a zdravá snídaně uvařená za pouhých 10 minut? Omeleta s červenou cibulí a tuřínem je ideální ranní jídlo. I když budete dodržovat dietu, tato snídaně vám vůbec neublíží, protože obsahuje velmi málo kalorií. Její příprava je přitom velice jednoduchá, rychlá a chuť naprosto ohromující. Věříme, že lepší omeletu jste ještě nejedli. A přitom je úžasně zdravá. Ráno je skutečný vitamínový nápoj ve formě klasické omelety to nejlepší, co můžete pro své tělo udělat. Dodá vám sílu a inspiraci pro nadcházející den. Voňavá a vzdušná omeleta s cibulí a tuřínem je dobrá, protože se připravuje velmi snadno a rychle. Ale na vydatnou a zároveň zdravou snídani je to naprosto ideální recept. Vyzkoušejte ho a sami uvidíte, že je vynikající.
Ingredience
Oloupejte a nakrájejte tuřín na velmi tenké proužky, osolte je a promíchejte. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
Cibuli nakrájejte na kroužky a přidejte k nakrájenému tuřínu. Rozbijte vejce do nakrájené zeleniny, opepřete a dobře promíchejte.
To je prakticky celá příprava, kterou musíte udělat před samotným smažením omelet. Jak vidíte, je to velice jednoduché a velmi rychlé.
Nyní na pánvi můžete zahřát olej a výslednou směs tam rovnoměrně rozložit. Přidejte sezamová semínka pro lepší chuť a ještě trochu zdraví. Zakryjte pánev poklicí. Po několika minutách otočte omeletu na druhou stranu a znovu zakryjte. Smažte dalších pár minut.
Pokud ve své kuchyni nenajdete tuřín k přípravě tohoto receptu, můžete ho snadno nahradit jinou ingrediencí. Můžete také experimentovat s kořením. To samozřejmě pomůže, aby vaše snídaně byla pestřejší a vaše ráno lepší.