3 varianty plněného chleba se šunkou a sýrem, rajčaty a mozzarellou, hermelínem a brusinkovou omáčkou - postup přípravy
Asi většině lidí se to už stalo. Návštěva se ohlásí na poslední chvíli, a vy najednou ani nevíte, čím je pohostit. V takové situaci je dobrá každá minuta a počítá se cokoliv, co máte doma. Dnes vám tak představíme 3 velmi jednoduché a rychlé recepty z chleba a základních surovin, které má většina lidí běžně doma. Tyto pokrmy jsou skvělé na rychlé zahnání hladu, ale také se hodí i jako drobný předkrm nebo pohoštění pro hosty u různých příležitostí. Neztrácejme tedy čas, a pusťme se do toho!
Ingredience
Zapečený chléb se šunkou a sýrem
Prvním receptem bude jednoduchý zapečený chléb se šunkou, sýrem a špetkou oregana. Jak tedy vytvořit tuto rychlou a lahodnou pochoutku?
Celý postup je velmi jednoduchý. Nejdříve si chleba nakrájíte na 13 tenkých plátků, které poté zespodu zabalíte do alobalu tak, aby chleba držel pohromadě.
Poté mezi jednotlivé plátky navrstvíte šunku a sýr. Když máte hotovo, rozšleháte si jedno vejce s trochou mléka a celý chleba polijete touto směsí. Na závěr pouze posypete oreganem a vložíte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Pečete asi 15 minut, aby se sýr krásně roztekl mezi chleba. Poté vytáhnete, necháte mírně vychládnout a můžete podávat. Servírovat můžete s kečupem, hořčicí nebo dresingem podle vlastního výběru. K tomuto jídlu se také hodí čerstvá zelenina.
Chléb s rajčaty a mozzarellou
Druhým velmi jednoduchým receptem je recept na chleba s mozzarellou a rajčaty. Postup bude velmi podobný tomu prvnímu, výsledná chuť ale bude úplně jiná.
Stejně jako u prvního receptu si chleba nekrájejte na 13 rovnoměrných plátků, které zespodu obalíte alobalem. Díky němu vám bude chléb držet hezky pohromadě. Poté budete mezi jednotlivé plátky vkládat vždy jedno kolečko rajčete a jeden plátek mozzarelly.
Takto navrstvíte celý chleba a poté si rozšleháte vejce s mlékem a bylinkovým pestem. Hotovou směs pouze vylijete na chleba a ten poté přikryjete alobalem a vložíte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečete asi 10-15 minut podle potřeby a poté, mírně vychladlé, můžete podávat. Dozdobit můžete ještě lístek čerstvé bazalky a voalá, dokonalost je na světě.
Zapečený chléb s hermelínem a brusinkovou omáčkou
Třetím a závěrečným pokrmem z této řady receptů je dokonalý zapečený chléb s hermelínem a brusinkovou omáčkou, kterým si získáte i pravého labužníka.
Chleba si stejně jako u předchozích dvou receptů rozkrájejte na 13 plátků a opět zabalte do alobalu. Poté mezi jednotlivé plátky ukládejte plátky camembertu. Když máte hotovo, rozmíchejte jedno vejce s požadovaným množstvím mléka a nalijte tuto směs na připravený chleba.
Navrch poté nalijte brusinkovou omáčku podle potřeby, přikryjte alobalem a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Opět pečte 10-15 minut a poté můžete podávat. U tohoto receptu můžete pro efekt přidat také trošku brusinkové omáčky ještě na talíř.