Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort se sušenkami a smetanovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený dort se sušenkami a smetanovým krémem - postup přípravy

Nepatříte zrovna k těm nadšencům, kteří jsou schopní postávat i hodiny u plotny, a přesto byste chtěli své blízké potěšit nějakou laskominou? Potom vsaďte na nepečený zákusek se sušenkami a smetanovým krémem. Zvládne jej i začátečník.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte tím, že si uvaříte pudink dle návodu. Tj. do velkého hrnce vlijte 800 mililitrů mléka, vsypte do něj krupicový cukr, vanilkový pudink v prášku a metličkou dobře rozmíchejte. Vše svařte na středním plamenu do zhoustnutí.




V další fázi ještě horký pudinkový krém zjemněte máslem a navrstvěte ho na máslové sušenky vyskládané v plechu, posléze opět poklaďte vrstvu sušenek. Nakonec se pusťte do mixování smetany. Ve větší míse si vyšlehejte práškovou smetanu s mlékem a přidejte i mascarpone.

Směs naneste na sušenky, rovnoměrně rozprostřete a vše přelijte čokoládovou polevou. Tu si připravíte rozpuštěním čokolády v zahřáté smetaně ke šlehání.


Tuhnutí nepečeného dortu v lednici a jeho servírování

Až budete mít dort zkompletovaný, dejte ho do lednice na několik hodin tuhnout. Poté jej vyjměte a nakrájejte na stejně velké porce. Podávejte s oblíbeným nápojem. Hodit se bude například kakao, espresso, ovocný čaj anebo horká čokoláda.

Možné je k porci přidat i kopeček vanilkové či čokoládové zmrzliny a čerstvé ovoce typu jahody, banány, borůvky, maliny. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů