Křupavé bramborové placičky se šunkou - postup přípravy
Chcete si připravit skvostnou chuťovku jen tak k sledování filmu, nebo křupavou a vydatnou večeři? Potom vsaďte na bramborové placičky se šunkou, které se sní během několika málo minut. Tak moc jsou dobré!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete cibuli a nakrájíte ji najemno. Poté si k ruce vezměte brambory a ty oloupejte, omyjte vodou a nastrouhejte nahrubo do velké mísy.
Dále je smíchejte s cibulkou, pokrájeným šunkovým salámem, hladkou moukou a na závěr ochuťte solí, mletým pepřem a také trochou mletého muškátového oříšku. Vytvořte homogenní směs.
Tvoření placiček a jejich smažení
Z těstíčka v další fázi tvořte kuličky, které pokládejte na pánev s rozpáleným slunečnicovým olejem. Obracečkou kouli splácněte, tak vzniknou jakési placky. Ty smažte dozlatova z obou stran. Před servírováním nechte placky okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Servírování bramborových placiček se šunkou
Usmažené bramborové placičky se šunkou podávejte teplé. Skvělé budou jak samotné, tak třeba i s dochucovacími studenými omáčkami. Hodit se bude například tatarka, kečup nebo majonéza. Doplnit porci lze i o dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Milovníci zeleniny zase nepohrdnou salátkem. Přejeme vám dobrou chuť.
Vegetariánská variace bramborových placiček
Pokud jste například vegetariáni, můžete v receptu zcela vynechat šunkový salám. Nahraďte jej třeba nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Tak připravíte ultra křupavé a šťavnaté placičky, kterým nikdo neodolá.