Smažené bramborové kuličky s náplní - postup přípravy
Potřebujete připravit rychlou večeři nebo jen lahodnou chuťovku k pivu a vínu? Potom vsaďte na bramborové kuličky s náplní ze zeleniny a kuřecího masa. Každý si je dozajista zamiluje. Po ochutnání výtvorů se budete skutečně oblizovat!
Bramborové pyré
Náplň
Začněte náplní, která musí ztuhnout v mrazáku. V mírně osolené vodě uvařte 300 gramů loupaných brambor, 200 gramů kuřecích prsou, loupané mrkve a půlku loupané cibule. Poté vše sceďte a suroviny dejte do mixéru.
Zakápněte rajským protlakem, přelijte trochou slepičího vývaru a rozmělněte na kaši. Tu posléze vlijte do tvořítek na led a dejte do mrazáku na několik hodin. Dále si uvařte brambory na pyré.
Příprava pyré, kompletace kuliček a jejich smažení
Uvařené loupané brambory sceďte a rozšťouchejte na pyré spolu se solí a jemně nasekanými bylinkami dle preferencí. Nakonec směs zjemněte máslem a přidejte i kostičky slaniny. Z hmoty tvarujte placky a do nich vkládejte kostičku mražené zeleninové směsi s kuřecím. Důkladně zabalte a kuličky ihned smažte v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova ze všech stran.
Servírování bramborových kuliček
Usmažené bramborové kuličky nechte chvíli na papírových utěrkách, aby okapal přebytečný tuk a podávejte například se sladkým i pálivým kečupem, tatarkou, nebo dipem ze zakysané smetany a česneku. Jinak co se týká pyré na kuličky, můžete si ho ve výsledku připravit dle svých preferencí. Přejeme vám dobré chutnání.