Domácí pečené bramborové chipsy - postup přípravy
Čas od času je potřeba nějaký ten okamžik s přáteli a rodinou ozvláštnit výtečnými chuťovkami k vínu či pivu. Jednu takovou si můžete nyní připravit. Jedná se o domácí bramborové chipsy s tymiánem a odlehčenou tatarskou omáčku, který lupínky dokonale ochutí.
Ingredience
Brambory si nejprve řádně omyjte a očistěte od poškozených částí. Slupku pak ponechejte. Následně brambory pokrájejte na asi půlcentimetrové plátky a vložte je do velké mísy.
Dále ochuťte solí, sušeným tymiánem, zakápněte olivovým olejem a pečlivě promíchejte. K tomu můžete použít menší mísu, kterou přiklopíte tu větší.
Pečení domácích bramborových chipsů a přípravy tatarské omáčky
Nyní si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a vyskládejte na něj jednotlivé plátky okořeněných brambor (neměly by se překrývat). Pak vložte do předehřáté trouby a pečte asi dvacet minut při teplotě 220 °C.
Mezitím si zhotovte tatarskou omáčku. Do misky vložte bílý jogurt, majonézu, přidejte i jemně strouhanou kyselou okurku, lisované česneky a pečlivě promíchejte. Dip nechte vychladit v lednici.
Servírování domácích bramborových chipsů
Upečené bramborové chipsy s tymiánem nechte krátce zchladnout a podávejte s domácí tatarskou omáčkou z jogurtu, okurky, česneku a majonézy. Pokud si připravíte tuto lehčí verzi chuťovky, rozhodně nemusíte mít výčitky svědomí, jako kdybyste snědli na posezení sáček s kupovanými chipsy. I dip je o dost dietnější než tatarka z obchodu. Přejeme vám dobré chutnání.