Kuřecí stehna s dušenou rýží a mrkví - postup přípravy
Došla vám inspirace ohledně vaření obědu pro rodinu? Pak nevěšte hlavu a vyzkoušejte následující tip! Zapečená kuřecí stehna s dušenou rýží, cibulí a mrkví osloví každého strávníka. Jedná se o pokrm sytý a přesto zdravý. Neváhejte tedy a pusťte se do vaření!
Ingredience
Nejprve si oloupejte cibule a mrkve. Poté cibule pokrájejte na menší kostky a mrkve nastrouhejte nahrubo. Oba druhy zeleniny následně restujte na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova a také poduste spolu se solí (dle chuti).
V další fázi si v míse okořeňte kuřecí stehna. Přidejte k nim koření na pilaf a dle preferencí i sůl.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Nyní si k ruce vezměte sypanou rýži a umístěte ji do jemného sítka. Dále ji důkladně propláchněte vlažnou vodou a následně začněte s kompletací pokrmu do většího pekáčku. Na olejem vymazané dno navrstvěte jako první orestovanou mrkev s cibulí.
Druhou vrstvu bude tvořit propláchnutá rýže. Do té rovněž vmáčkněte loupané stroužky česneku a kořeněná kuřecí stehna. Nakonec vše přelijte osolenou vodou, překryjte pečlivě alobalem a pečte v troubě asi hodinu při 180 °C.
Servírování pečených kuřecích stehen se zeleninou a rýží
Až budou kuřecí stehýnka s rýží a zeleninou upečená, vyjměte je z trouby, odstraňte alobal a podávejte s oblíbenými dipy a omáčkami. Skvělé ovšem bude jídlo i samotné s dobře vychlazeným pivem či suchým bílým vínem. Již první sousto vám zřejmě připomene známou chuť rizota. Přejeme vám dobré chutnání.