Vepřové řízky v bramboráku - postup přípravy
Už vás nudí klasické vepřové řízky v trojobalu? Pak vyzkoušejte ty smažené v bramborákovém těstíčku! Jsou skutečně výtečné a velmi šťavnaté. Pochutnají si na nich jak malí, tak i velcí. Přípravu pokrmu zvládnete v několika málo minutách.
Bramborákové těstíčko
Ostatní
Začněte tím, že si vepřové kotlety okořeníte solí a mletým pepřem. Poté je mírně naklepejte z obou stran paličkou a nechte chvíli stranou. Následně si připravte bramborákové těsto.
Nejprve si tedy oloupejte brambory, pak je omyjte a nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Zde je promíchejte spolu s dvěma hrnky vody a nechte stát pár minut.
Dokončování bramborákového těsta a kompletace pokrmu
Po několika minutách vodu z brambor sceďte a vmíchejte do nich jedno vejce, jemně nastrouhanou cibuli, sůl, mletý pepř a také hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujte homogenní polotekuté těstíčko.
Nakonec si ještě vyšlehejte v misce dvě vejce a můžete začít smažit řízky v bramboráku. Do větší pánve si nalijte přiměřené množství slunečnicového oleje a nechte jej rozehřát. Pak na něj naneste pomocí lžíce těstíčko. Na to v další fázi položte ve vejcích obalenou vepřovou kotletu a zakončete druhou vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.
Zapékání pokrmu v troubě a jeho servírování
Usmažené porce vyskládejte na plech s pečícím papírem a posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Dopékejte v troubě asi 5 až 7 minut při teplotě 180 ° C. Podávejte teplé třeba s dipem ze zakysané smetany, s kečupem anebo s nakládanou zeleninou. Přejeme vám dobré chutnání.