Kuřecí prsa ve smetanové omáčce - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaký oběd uvařit pro svou hladovou rodinu? Pak vsaďte na šťavnatá kuřecí prsa ve smetanové omáčce. Jednoduchý recept zvládne i úplný začátečník. Servírovat pokrm můžete třeba s vařenou rýží ochucenou restovanou zeleninkou.
Ingredience
Začněte tím, že si kuřecí prsa nakrájíte na tenké nudličky. Poté maso orestujte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova ze všech stran. Nezapomeňte okořenit mletým pepřem a solí dle chuti.
Až budou kuřecí prsíčka opečená, vyjměte je z pánve do mísy a rozpusťte v ní máslo. Na něm smažte jemně pokrájenou cibuli. Po chvíli k ní přidejte hladkou mouku, abyste připravili jíšku. Také zakápněte moučnou směs protlakem z rajčat, okořeňte sušeným česnekem, přilijte vývar, smetanu na vaření a míchejte do zhoustnutí.
Servírování kuřecích prsou ve smetanové omáčce
Nakonec opečená kuřecí prsa vložte do připravené smetanové omáčky, promíchejte a ihned servírujte třeba s vařenou rýží. Tu můžete ozvláštnit například opečenou zeleninou. Hodit se budou cukety, sladké žluté papriky a také cibulka.
Porci je možné ovšem konzumovat i s hranolky či kroketami. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace smetanové omáčky
Pokud máte chuť na intenzivnější omáčku ke kuřecímu masu, můžete připravit tu ze smetanového taveného sýra. Je velmi podobná té výše zmíněné, jen postup je o něco jednodušší. Pouze nahradíte česnek za sladkou mletou papriku, vynecháte vývar, rajčatový protlak a lahodný pokrm je na světě. Možné je připravit i pikantní verzi s pálivou mletou paprikou.