Salát z čínského zelí, cibule, jablka a tuňáka - postup přípravy
S teplými dny mívají lidé větší chuť na zeleninové saláty, které dokážou perfektně osvěžit i zasytit. Jeden takový si nyní můžete připravit. Je plný zdravých ingrediencí, které doplní i potřebné vitamíny. Najdete v něm čínské zelí, tuňáka, jablka i cibuli.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete a očistíte od svrchních listů čínské zelí. Poté jej pokrájejte ostrým nožem na jemné nudličky a vložte do velké mísy. Dále si oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na tenké půl měsíčky.
Následně ji smíchejte v míse se zelím. Také přidejte k zelenině kousky vařeného tuňáka, prolisované česnekové stroužky, bílý přírodní jogurt, na nudličky nakrájené jablko (i se slupkou) a vše okořeňte dle libosti pepřem a solí. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Servírování zeleninového salátu
Před podáváním je vhodné salát vychladit několik hodin v lednici. Ovšem není to nutné. Pokrm podávejte například s rozpečenou celozrnnou bagetkou. Skvělý ale bude i samotný. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace zeleninového salátu
Svůj osvěžující zeleninový salát si ostatně můžete připravit z různých surovin, které máte v oblibě. Hodit se bude k čínskému zelí i nahrubo strouhaná mrkev, čerstvé rajče, salátová okurka, chilli paprička anebo sladká paprika.
Přidat lze rovněž okapanou konzervovanou kukuřici, černé i zelené olivy bez pecek a ančovičky. Salát je možné doplnit i o grilovaná kuřecí prsíčka či libovou šunku. Možností se naskýtá skutečně požehnaně. Stačí jen zapojit fantazii a nechat se unášet chutěmi.