Plněné bramborové placky - postup přípravy
Plánujete oslavu s přáteli a nevíte, jaké občerstvení připravit na švédský stůl? Potom vsaďte na bramborové placky se sýrem a šunkou, které se hodí především k dobře vychlazenému pivnímu moku. Avšak pokrm si můžete dopřát i k rodinné večeři.
Ingredience
Nejprve si oloupejte a omyjte brambory. Poté je pokrájejte na menší kousky a dejte vařit do měkka v mírně solené vodě. Až budou brambory měkké, sceďte je a rozšťouchejte na kaši.
Do ní také přidejte jemně nasekanou čerstvou petrželku, trochu soli a pepře, nahrubo strouhaný tvrdý sýr a vypracujte homogenní těsto.
Tvoření + plnění bramborových placek a jejich smažení
Nyní začněte tvořit a také plnit bramborové placky. Z trochy bramborového těsta vytvořte placku, na ní poklaďte kousek plátkového sýra, kousek plátkové šunky a zakryjte druhou bramborovou plackou.
Okraje dobře utěsněte, aby náplň nevytekla. Jednotlivé kousky placek pak důkladně obalte v rozšlehaných vejcích a také ve strouhance. Pokrm smažte v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.
Servírování bramborových placek se sýrem a šunkou
Hotové bramborové placky plněné sýrem a šunkou ihned podávejte třeba s dipem ze zakysané smetany. Ovšem skvělé budou k dochucení jakékoliv studené omáčky i nakládaná a čerstvá zelenina jako obloha. Pokrm se dá jíst i po vychladnutí na odpolední svačinu. Přejeme vám dobrou chuť.