Vepřové závitky s kyselou okurkou - postup přípravy
Neradi se zabýváte složitými recepty? Pak je pro vás jako dělaný ten následující. Připravte pro svou rodinu skvostné vepřové závitky s kyselou okurkou, které budete mít hotové už za pár minut. Zamilují si je všichni členové vaší domácnosti.
Ingredience
Začněte tím, že si vepřovou krkovici odblaníte, očistíte od tučnějších částí na povrchu a pokrájíte na stejně silné plátky. Ty pak pod fólií či sáčkem poklepejte paličkou na maso.
Maso následně okořeňte solí a mletým pepřem dle preferencí. Přidat můžete dle chuti i grilovací koření určené na vepřové.
Dokončování vepřových závitků a jejich pečení v troubě
Nyní začněte kompletovat vepřové závitky. Kořeněné plátky plňte půlkami nebo čtvrtkami podélně skrojených kyselých okurek a pečlivě zarolujte. Maso můžete dle potřeby také zafixovat párátkem.
Závitky vyskládejte do olejem vymazané zapékací misky a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Až povrch zezlátne, pokrm vyjměte a zasypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Dopékejte dalších 5 až 10 minut. Sýr by se měl roztavit.
Servírování vepřových závitků s kyselou okurkou
Upečené vepřové závitky vyjměte z trouby a ihned podávejte například s hranolky, s opečenými bramborami anebo třeba s vařenou rýží. Je jen na vás, jak si pokrm dopřejete. Skvělý bude i jen tak s čerstvým pečivem a oblíbenou dochucovací omáčkou. Připravit k masu můžete i jakoukoliv omáčku (smetanovou, houbovou, pepřovou a podobně). Přejeme vám dobré chutnání.