Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí ruská zmrzlina v oplatce jen ze dvou ingrediencí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Domácí ruská zmrzlina v oplatce jen ze dvou ingrediencí - postup přípravy

Také zbožňujete klasickou ruskou zmrzlinu mezi dvěma oplatkami? Jemný mléčný krém si vás podmaní svou jemností a křehké oplatky je tam jen tak tak, aby bylo možné zmrzlinu držet mezi prsty. Ale pozor, jezte rychle, aby se vám nezačala roztékat! A povíme vám ještě něco mnohem lepšího: tuhle dobrotu už nikdy nemusíte kupovat v obchodě, protože její výroba je až legračně snadná!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pro výrobu domácí ruské zmrzliny použijte co nejkvalitnější smetanu, kterou seženete. Protože se zde uplatní jen dvě suroviny, výsledná chuť konečného výrobku stojí a padá právě s jejich kvalitou.




Smetanu nalijte do misky a elektrickým šlehačem začněte šlehat na nejvyšší výkon, dokud nevytvoříte tuhou, nadýchanou pěnu. Bude to trvat zhruba kolem čtyř minut.

Když je šlehačka dostatečně hustá, snižte otáčky šlehače na střední až nízkou úroveň a tenkým pramínkem do šlehačky začněte přilévat kondenzované mléko. Když jste přidali všechno kondenzované mléko, zapněte opět maximální otáčky a pokračujte v míchání další 2 minuty.

Na pracovní plochu vložte jeden plát oplatky a na ni navršte celou smetanovou směs, kterou svrchu přiklopte druhou oplatkou. Lépe se vám bude pracovat, pokud budete zmrzlinu sestavovat v dortové formě s odnímatelnými bočnicemi. Díky tomu vám zmrzlina nebude ujíždět do stran a bude perfektně držet pohromadě. Doporučujeme akorát před vložením přísad vystlat formu potravinářskou fólií či pečicím papírem.

Hotový zmrzlinový dort vložte do mrazáku a nechte ho tam do druhého dne zmrznout. Nakonec sejměte bočnice dortové formy, zmrzlinu rozporcujte a podávejte všem chtivým mlsounům.

Tip na vylepšení

I když klasická ruská zmrzlina je jen směs smetany a cukru (proto vlastně i náš recept je variace na ni), můžete ji podle chuti různě obohatit a přidat do ní některé ochucující příměsi, jako je kakao nebo rozmixované a propasírované ovoce nebo ovocné džemy. Takto barevné zmrzliny pak můžete do výsledného dortu různě vrstvit a kombinovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů