Bramborové palačinky s masovou náplní - postup přípravy
Klasické sladké palačinky jistě velmi dobře znáte. Co si tedy připravit slanou variaci z brambor? Budete se oblizovat až za ušima! Masová náplň pak dodá bramborovým palačinkám na ještě lahodnější chuti!
Těsto
Náplň
Nejprve se pusťte do přípravy těsta. V míse si tyčovým mixérem rozmixujte na kaši loupané, omyté a na kousky pokrájené brambory spolu s vejci, mlékem, hladkou moukou, čerstvým jemně nasekaným koprem a solí. Ve výsledku byste měli docílit polotekutého těstíčka.
Smažení bramborových palačinek a příprava masové náplně
Nyní si na pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje a na něj následně nanášejte naběračkou menší množství těsta, které rozlijte po celé ploše pánve. Bramborové palačinky opékejte dozlatova z obou stran.
Dále začněte s přípravou masové náplně. Na jiné pánvi si orestujte na oleji mleté maso spolu s jemně nasekanou cibulí. Po chvíli přidejte i kostičky omytých a očištěných zelených paprik. Také nezapomeňte směs okořenit solí, pepřem, tymiánem a sladkou mletou paprikou.
Kompletace pokrmu a jeho servírování
Nakonec pokrm zkompletujte, tj. bramborové palačinky naplňte masovou směsí, pečlivě zarolujte a podávejte teplé. Chutné však budou i studené. K porci se bude hodit dip ze zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť!