Kuřecí rolky se zakysanou smetanou - postup přípravy
Kuřecí maso nemusí být nijak obyčejné, když se správně připraví. Klasickým plátkem nebo řízkem patrně neoslníte, ale když nachystáte tytu unikátní a chutné rolky, potěšíte každého náročného gurmána. Přitom příprava není nijak složitá a zvládne ji každý, kdo se v kuchyni alespoň trochu orientuje.
Ingredience
Nejprve si připravte potřebné ingredience. Následně jako první můžete sáhnout po mase. Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenké plátky, podobně jako byste je chystali na řízky. Jakmile je maso nakrájeno, tak ho naklepejte. Pro rolky je základem, aby maso bylo pokud možno velké a také tenké.
Nachystané maso ochuťte. A to solí a pepřem. Nechte ho odpočívat a pusťte se do náplně. Jako první nakrájejte rajčata a vložte je do mísy. K nim přidejte nastrouhaný sýr a dále také nastrouhanou mrkev. Dále nesmí chybět ani nasekaná zelená petržel.
Aby se ingredience propojily a vytvořily potřebnou hmotu, nezapomeňte na dostatek zakysané smetany. S tou náplň promíchejte, a pokud máte čas, nechte ji odležet. Ingredience se tak lépe propojí a to se podepíše na výsledné chuti.
Tvorba rolek není nic složitého. Jednotlivé plátky masa vyložte na prkénko a na každé maso dejte dostatek náplně. Potom stačí maso jenom opatrně zarolovat. Můžete si pomoci špejlemi nebo párátky, pokud chcete zajistit, aby rolky držely svůj tvar.
Rolky se následně pečou, což znamená nutnost mít po ruce zapékací mísu, kterou lehce vymažete olejem. Následně do mísy vkládáte jednotlivé rolky, jednu vedle druhé. Následně rolky míří do trouby, rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Pečou se přikryté alobalem asi 35 minut.
Po této době se alobal odstraní a na jednotlivé rolky se nasype zbytek strouhaného sýra. Mísa se vloží zpět do trouby a už otevřená se dopéká asi 5 minut. Tedy do doby, než se sýr rozpustí. Následně jsou rolky připraveny k servírování a konzumaci. Ideální přílohou jsou například hranolky, krokety, nebo opomíjené pečené brambory.