Rohlíky z kynutého těsta s kuřecím masem a zeleninou - postup přípravy
Plněné rohlíky připravené ve vlastní kuchyni budou velkým hitem ve vaší rodině. Spojíte v nich totiž hned tři oblíbené složky, a to domácí pečivo, kuřecí maso a zeleninu. Příprava není extrémně složitá a vychutnají si je děti i dospělí.
Těsto
Náplň
Jako první udělejte těsto. Do hluboké mísy dejte mouku, suché droždí, cukr a sůl. Přidejte teplé mléko, rozšlehané vejce a máslo (rozpuštěné a vychladlé). Míchejte po dobu 5-8 minut, dokud nezískáte hladké těsto. Zakryjte a dejte na teplé místo. Nechte kynout 60-90 minut.
Mezitím si můžete připravit náplň. Cibuli orestujte na dvou lžících oleje. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou jarní cibulku. Vše smažte, dokud mrkev nezměkne.
Přidejte sůl a pepř podle chuti, mletou kurkumu a sušenou petrželku. Záleží na vás. Míchejte. Přidejte kuřecí prsa a promíchejte.
Zahustěte moukou, promíchejte. Poté přidejte mléko a promíchejte. Vařte, dokud se tekutina v pánvi neodpaří a nechte vychladnout.
Z těsta udělejte 10 stejných kuliček.
Rozválejte je do tenkého oválu.
Naplňte směsí v jednom okraji.
A stočte do role.
Dejte všechny do plechu vyloženého pečicím papírem a nechte 30 minut stát.
Potřete je vejcem a posypte např. sezamem či bylinkami.
Pečte 20 minut na 160 stupňů s konvekcí nebo 25-30 minut na 180 stupňů v troubě bez konvekce.